Kategorije proizvoda
Početna Samoliječenje Samoliječenje ostalih tegoba Zdravlje oka ALKALOID PROCULIN TEARS ADVANCE SOL 10ML
Brand: Alkaloid

ALKALOID PROCULIN TEARS ADVANCE SOL 10ML

Šifra: 00030909
Cijena
59,91 kn
U cijenu je uključen PDV
U cijenu nije uključena dostava
O proizvodu

PROCULIN® TEARS ADVANCE KAPI ZA OČI NA BAZI 0,4% NATRIJEVOG HIJALURONATA I VODENIH DESTILATA su sterilna otopina za okularnu primjenu, s fiziološkim pH, koja sadrži natrijev hijaluronat i vodene destilate ginka (Ginko biloba), borovnice, komorača i centele (Centella asiatica).
Otopina je pakirana u praktičnoj višedoznoj bočici od 10 ml sa zatvaračem, bez konzervansa.
Natrijev hijaluronat ima mukomimetička i viskoznoelastična svojstva koja omogućavaju odgovarajuće podmazivanje površine oka štiteći ga od trenja uzrokovanog pokretima oka. Osim toga, polimer zadržava vodu i istodobno stupa u interakciju s očnim epitelom. Zbog toga otopina održava površinu oka vlažnom te povećava stabilnost prekornealnog suznog filma koji štiti površinu oka od vanjskih utjecaja.
Vodeni destilat ginka (Ginko biloba) u formulaciji poboljšava oštrinu vida na daljinu, ublažava umor i crvenilo očiju i očne mukozne membrane. Vodeni destilat ginka (Ginko biloba) zajedno s vodenim destilatom centele (Centella asiatica) dodatno ublažavaju osjećaj nadraženosti očiju.
Vodeni destilat borovnice u ovoj formulaciji olakšava osjećaj umornih očiju i štiti sluznicu oka od atmosferskih utjecaja i utjecaja drugih vanjskih čimbenika.
Vodeni destilat komorača se obično koristi kod bolesti oka kako bi ublažio osjećaj pečenja očiju a zajedno s vodenim destilatom borovnice ima obnavljajuće djelovanje.
Ove biljne komponente koje se koriste u formulaciji u obliku vodenih destilata, imaju umirujući, osvježavajući i obnavljajući učinak.
Formulacija također sadrži natrijev klorid i dva puferska agensa (bornu kiselinu i natrijev tetraborat dekahidrat) koji osiguravaju fiziološka svojstva otopine.

PROCULIN® TEARS ADVANCE KAPI ZA OČI NA BAZI 0,4% NATRIJEVOG HIJALURONATA I VODENIH DESTILATA vlaže i podmazuju površinu oka i trenutno ublažavaju osjećaj pečenja, iritacije i nelagode uslijed suhoće oka. Mogu se koristiti kao zaštita od daljnje iritacije.

Dodatni opis

UPOZORENJA I MJERE OPREZA

  • Proizvod je namijenjen isključivo za okularnu primjenu.
  • Proizvod je namijenjen za jednog korisnika.
  • Nemojte koristiti ovaj proizvod ako je pakiranje oštećeno ili primijetite da bočica nije bila dobro zatvorena prije prvog otvaranja.
  • Tijekom primjene, nemojte dodirivati površinu oka ili bilo koju drugu površinu vrhom kapaljke bočice.
  • Nemojte koristiti u slučaju preosjetljivosti na bilo koji sastojak proizvoda.
  • U slučaju pojave neželjenih učinaka, prekinite primjenu proizvoda i posavjetujte se s liječnikom.
  • Nemojte koristiti ovaj proizvod nakon isteka roka valjanosti navedenog na kutiji i bočici.
  • Čuvajte izvan dohvata djece.