Kategorije proizvoda
Brand: Bayer

BEPANDERM KREMA 50G

Šifra: 00027267
-10%
109,76 kn
98,78 kn
U cijenu je uključen PDV
U cijenu nije uključena dostava
O proizvodu

Bepanderm® krema za ublažavanje svrbeža je formulacija bez kortikosteroida koja brzo smiruje svrbež i obnavlja kožnu barijeru te tako pomaže pri njezinom cijeljenju i smanjuje potrebu za češanjem.

Crvenilo, natečena koža i svrbež mogu biti posljedica različitih stanja, npr. Suhe kože, atopijskog dermatitisa/ekcema, alergijske reakcije na koži i drugih vrsta nadražaja kože. Češanje uslijed jakog svrbeža kožu još više oštećuje. Bepanderm®  krema za ublažavanje svrbeža je bijele boje, ne sadrži kortikosteroide, smiruje svrbež i obnavlja kožnu barijeru te tako pomaže pri cijeljenju kože i smanjuje potrebu za češanjem. Bepanderm® krema za ublažavanje svrbeža jača kožnu barijeru pomoću lipidne lamelarne tehnologije (pogledajte sljedeći odlomak). Na taj način jačaju vlastiti lipidni slojevi kože koji djeluju kao prirodna zaštita od nadražaja, što ublažava svrbež i crvenilo te pomaže obnovu kože.

Dodatni opis

Kožna barijera je vanjski dio kože. To je visoko organizirana struktura koju tvori niz lipidnih slojeva – lamelarnih lipida, raspoređenih tako da se prekrivaju u slojevima. Glavni lipidi u tim slojevima su ceramidi. Prirodna sredstva za vlaženje između slojeva vežu vodu u kožnu barijeru, koja je tako stalno primjereno navlažena. Bepanderm® krema za ublažavanje svrbeža sadrži posebnu lipidnu lamelarnu tehnologiju koja smiruje nadražaj i brzo ublažava svrbež. Ona sadrži lipide lamelarne strukture slične strukturi vlastitih lipida kože, npr. ceramida. Lamelarno usmjereni lipidi mogu se spojiti i vezati na oštećenu lipidnu barijeru rožnatog sloja te je tako obnoviti, pružajući brz početak ublažavanja svrbeža, unutar 30 minuta nakon primjene. Kožna barijera ne smije biti nimalo oštećena, jer njezina oštećenja uzrokuju svrbež. Dugotrajno vlaženje pomaže pri oporavku kože, što smanjuje svrbež i nadražaje. Bepanderm® krema za ublažavanje svrbeža sadrži i fiziološka sredstva za održavanje vlage, npr. glicerol, koja vodu u kožu vežu na način sličan onome kod zdrave kože. To djelovanje potpomaže pantenol, koji vlaži kožnu barijeru i tako osigurava

optimalne uvjete za prirodnu regeneraciju kože. Za razliku od običnih krema Bepanderm® krema za ublažavanje svrbeža ne sadrži emulgatore, za koje je poznato da oštećuju nježnu lipidnu lamelarnu strukturu kože.

Bepanderm® krema za ublažavanje svrbeža ne sadrži mirise ni konzervanse, za koje je poznato da djeluju nadražajno.

Bepanderm® krema za ublažavanje svrbeža brzo smiruje svrbež oponašajući

djelovanje kože na tri načina:

•• pomoću lipidne lamelarne tehnologije osigurava lipide (npr. ceramide)

u lamelama, sličnim onima u kožnoj barijeri

•• pomoću fizioloških sredstava za održavanje vlage povećava vlaženje

•• osigurava prirodne lipide za njegu

To omogućuje obnovu kožne barijere te posljedično ublažava svrbež.

Kako se koristi BepandermR krema za ublažavanje svrbeža?

Bepanderm® kremu za ublažavanje svrbeža koristite prema potrebi.

Kada se ne smije koristiti Bepanderm® krema za ublažavanje svrbeža?

•• Kremu nemojte koristiti u slučaju poznate alergije na bilo koji sastojak.

Ako dođe do alergijske reakcije, prestanite koristiti proizvod.

•• Na ozlijeđenoj koži

Može li se Bepanderm® krema za ublažavanje svrbeža koristiti za vrijemetrudnoće i dojenja?

Bepanderm® krema za ublažavanje svrbeža može se koristiti za vrijeme trudnoćei dojenja.Ako je koristite za vrijeme dojenja, prije svakoga sljedećeg dojenja obrišite sve ostatke kreme.

 

Koji su sastojci BepandermR kreme za ublažavanje svrbeža?

Voda, kaprilni/kaprinski triglicerid, glicerol, pentilenglikol, maslinovo ulje, pantenol, cetearil alkohol, karite maslac, gliceril stearat citrat, ulje oslada, butilenglikol, hidrogenirani lecitin, ceramid 3, natrijev PCA, skvalan, stearil gliciretinat, karbomer, natrijev karbomer, ksantan guma, hidroksifenil propamidbenzoatna kiselina.