Košarica0
Zatvori
Rozacea i zaštita od sunca- sve što trebate znati

Neki ljudi s osjetljivom kožom mogu biti podložni crvenilu. Bilo da je privremeno ili dugotrajno, može biti simptom vaskularne ili upalne anomalije. Ponekad je to rezultat patologije poznate kao Rozacea. Pri izlaganju suncu crvenilo može postati intenzivnije.

Rozacea je upalna bolest kože koja se, iako u početku blaga, razvija s vremenom i dovodi do crvenila nosa, obraza, a ponekad i brade i čela. Rozacea se manifestira u mnogim oblicima: crvenilo, vidljive žile, prištići, intolerancija i zadebljanje kože. Svi ti simptomi mogu imati negativan utjecaj na kvalitetu života i samopouzdanje.

Bioderma rješenje: Sensibio AR krema smanjuje i sprječava crvenilo, umiruje i hidratizira. Krema je bezbojna Sensibio AR krema ili Sensibio AR BB blago tonirana krema.

Može li sunce pogoršati rozaceu?

Da, poznato je da sunce pogoršava rozaceu. UVB i UVA zrake igraju važnu ulogu u rozaceji, posebice kod upalnih procesa. Oni su odgovorni za oštećenje površinskih razina kože.

UV zrake drže kožu u stanju upale i odgovorne su za širenje krvnih žila. Kako biste to izbjegli, svakodnevno koristite kremu s UV zaštitom. Preporuča se odabrati dermatološki ispitanu kremu za sunčanje s vrlo visokom zaštitom širokog spektra. U idealnom slučaju, odaberite kremu za zaštitu od sunca koja je pogodna za rozaceu, što može doprinijeti smanjenju crvenila na vašem licu ili, u najmanju ruku, izbjeći njegovo pogoršanje.

Bioderma rješenje kroz AR (anti redness) rutinu:

1. HIGIJENA: Ujutro očistite lice Sensibio H2O AR. Biodermina originalna micelarna voda umiruje i smanjuje osjetljivost, poštujući ravnotežu kože.

2. NJEGA: Nanesite Sensibio AR svakodnevno kako biste umirili i hidratizirali kožu te spriječili i smanjili crvenilo.

3. ZAŠTITA: Nanesite Photoderm AR SPF50+ kako biste zaštitili kožu od sunca, smanjili i kontrolirali crvenilo te ujednačili ton kože.

 

Newsletter
Stručni savjeti magistara farmacije te informacije o nadolazećim akcijama i popustima stižu potpuno besplatno na vaš email.
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Mailgun

Google tag manager
Google analytics